onsdag 19 oktober 2011

Aiolisås

En jättegod sås som är god att äta till fisk. Jag brukar äta den som dipp med grönsaksstavar och klyftpotatis. 

sås till 4 port.
3 äggulor
3 dl olja
2 st pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
salt och peppar


Pressa vitlök i en skål, tillsätt äggulorna och vispa. Häll oljan lite i taget medan du vispar. Om du häller i allt på en gång eller för snabbt så skär sig såsen och blir lös. Vispa ett tag tills den är lagom tjock. Tillsätt äppelcider eller citronsaft och krydda.


Tips! Använd en mixer till att mixa allt. Lägg inte i hela vitlöksklyftor i mixern bara. Pressa de först i en vitlökspressare. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)