måndag 24 oktober 2011

Grillad köttfärsspett med rostad potatis

En god lyxmiddag lagad och färdig på 30 min. 


Cevapcici och tomat spett. Kall rostad potatis och vitlöksås.
Du behöver:
Potatis
Cevapcici (finns i frysdisken i vilken affär som helst)
Tomat
spett
kryddor-salt,peppar,timjan

Ugnen på 225 g

Börja med att tvätta och dela potatisen i 2 cm skivor, behåll skalet om du vill. Lägg potatisskivorna i en ugnsform och häll över ganska mycket olivolja,timjan,svartpeppar, salt och blanda ihop. In i ugnen i ca 20 min. Vänd potatisarna ganska ofta efter en stund kan du behöva hälla i lite vatten så att potatisarna inte fastnar.

Medans potatisarna rostar i ugnen så bryner du runt cevapcici  3-4 min i en stekpanna med lite olivolja och margarin. Cevapcici är redan kryddade så du behöver inte tänka på att krydda de.

Peta några hål i tomaterna och trä de och cevapcici på spett.

Ta ut potatisarna när de är färdiga. Sätt på ugnen på grill och sänk till 150 g. Sätt in tomaterna näst högst upp i ugnen, efter 5 min lägger du i cevapcici spetten också näst högst upp. Vänd spetten då och då. Tomaterna ska grillas i 10 min och cevapcici spetten 5 min.

4 kommentarer:

 1. Ser gott ut. Tack för en bra blogg! =)

  SvaraRadera
 2. Allvarligt så tycker ja att detta är riktigt bra blogg :) ska börja laga imorgon hittade hit precis. Tack för all inspiration Sadia! :)

  SvaraRadera
 3. Vet du hur hungrig jag är eller? Tror du att den här bilden hjälper mig? Det enda jag har hemma är chips, godis och kakor haha :p

  Tommy

  SvaraRadera
 4. Glädjer mig att ni tycker om bloggen! :) hahah tommy dags och fylla på kylen nu kanske? :P haha Kram*

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! :)