tisdag 18 oktober 2011

Vaniljpannacotta med hallongelé

Vaniljpannacotta med hallongelé
  
4 glas
2 dl vaniljyoghurt
4,5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
3 msk strösocker
3 gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Blanda vispgrädde,vaniljyoghurt, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 2 min medans du vispar så att inget bränns vid.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna i 2 min. 
Krama ur gelatinbladen från vatten och lägg ner i kastrullen, rör om. 
Häll upp i glas och låt pannacottan stelna helt i kylen i 1½ timme.
När 1½ timme snart har gått börjar du göra hallongelén.

Hallongelé

1 gelatinblad
2 dl tinade hallon
2,5 dl vatten
1 msk socker 


Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.
Koka upp hallon, vatten och socker. Vispa till en jämn smet. 
Ta bort från plattan och låt svalna i 2 min. Ta bort skummet som bildats överst på såsen.  
Krama gelatinbladet från vatten och blanda i hallonsåsen. Låt svalna några min. 
Häll hallonsåsen överst på pannacottan. In i kylen igen i 1- 1½ timme tills hallongelén stelnat.


Tips! Man kan ta nästan vad som helst till att ha som gele överst på pannacottan, några exempel är lakrits, choklad, lime + jordgubb. Ta vad du tycker om! 
Man kan låta pannacottan stelna i kylen över natten och det går jättebra att göra den dagen innan. Desserten håller 2 dagar i kylen.  



1 kommentar:

  1. Oh pannacotta som är så gott verka ju inte å svårt o göra skall jag teta nån gång

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! :)