tisdag 29 november 2011

Ugnstekt kycklingfile med champinjonsås

Ett måltidstips :)

En lätt måltid som sköter sig själv i ugnen.

Kycklingfile
kryddor-grillkrydda,svartpeppar
Färska champinjoner
Champinjonsås
salt


Sätt på ugnen en kvart innan på 200 grader så ugnen är varm när kycklingen sätts in. 

Krydda dina kycklingfile, lägg i en form, ringla lite olivolja över och in i ugnen. Låt stekas ca 25 min.

Dela färska champinjoner och stek i en stekpanna med lite smör. 
Koka upp champinjonsås enligt förpackningen (jag tycker såsen blir för tjock så jag tillsätter 1-1,5 dl mer av vätskan).
Lägg i färska champinjonerna i champinjonsåsen och lite salt och rör om. 

Häll över såsen över kycklingfilerna och in i ugnen igen i 20 min fast sänk värmen till 175 grader. För hög värme och för lång tillagningstid blir kycklingen torr.


Kycklingfile i champinjonsås med potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)