måndag 14 november 2011

Aubergine fyllda med köttfärs

Fyllda aubergine med köttfärs

1 aubergine per person
ca 100 g köttfärs per aubergine
lök
gurkmeja
Salt,peppar och pressad vitlök 
tomatpure

Börja med att skala bort svarta skalet lite grann, behövs inte men jag tycker det ser finare ut. Skär bort toppen på auberginen.
Hacka några hål med gaffel eller vass kniv runt hela auberginen, lägg i en form och ringla olivolja över och in i ugnen i 225 grader, tiden beror på hur små eller stora/tjocka auberginerna är. Min aubergine jag tillagar är ganska så stor och tjock så det blev 40 min i ugnen. (de ska bli mjuka). Nu börjar du och steka köttfärsen.

Stek hackad lök tillsammans med gurkmeja och tillsätt köttfärs. Låt köttfärsen stekas och krydda sedan med salt,peppar och pressad vitlök. Tillsätt tomatpure och lite vatten och låt koka på svag värme i 5 min. (tänk på att du ska bara tillsätta lite vatten det ska inte bli köttfärsås)
 Låt köttfärsen svalna och ta ut auberginen från ugnen och låt den svalna också.

Skär ett snitt i auberginen i mitten så att du får en ficka (dela inte hela vägen så att det blir 2 bitar!) fyll med köttfärs och lägg i en form.


Blanda 2 tsk tomatpure, 1 dl varmt/kokande vatten och tillsätt 2 tsk olja i en skål. Blanda väl så att tomatpuren löses upp. Häll i formen. In i ugnen på 225 grader i 25 min.

Ringla lite av spadet över auberginen så att den blir saftigare och servera med ris eller vad du själv känner för :) 

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar! :)