lördag 12 november 2011

Currygryta med kyckling

Kyckling/curry gryta

4 port
"Marinadpåse"
3 msk vetemjöl
3 msk olivolja 
500 g kycklingfile delat i avlånga bitar
1 tsk av varje krydda - paprikapulver,vitlökspulver, torkad koriander (om du har färsk koriander, lägg i grytan i slutet av kokningstiden)
3 tsk currykrydda (ta mindre om du inte gillar så stark kryddning)
1 msk turkisk yoghurt (går utesluta)
------------------------
1 stor lök
1 tsk gurkmeja
olja/margarin
------------------------

2 paprikor, använd gärna röd paprika, ger fin färg i din gryta :)
2 morötter
5-6 skivade champinjoner
salt efter smak, 2 tsk brukar funka
2,5 dl matlagningsgrädde

2,5 dl vatten
* Dela grönsakerna i lite grövre bitar. 

Häll i vetemjöl,olivolja,turkisk yoghurt och kryddorna i en plastpåse, lägg i kycklingen, massera kycklingen väl så att allt blandas ordentligt. Ställ åt sidan så länge.




Heta upp olja/margarin i en kastrull, lägg i lök och låt fräsa i 3-4 min på mellan värme. Häll på gurkmeja och låt stekas i 1 min till.


Lägg i kycklingen och stek runt under omrörning i ca 5 min. Du kan behöva tillsätta lite mera margarin/olja. Salta efter smak. Häll på grädden och vattnet, tillsätt 1 tsk till av currykrydda i grytan för att få färg. Rör om och lägg på ett lock och låt koka på låg värme i 20 min rör om ofta. 
Du kan behöva tillsätta lite mera vätska efter ett tag, eftersom vätska kokar bort.  

Lägg i grönsakerna och koka i 25 min på låg värme.
Toppa med koriander och servera med ris :)






2 kommentarer:

  1. Vilken otroligt fin tallrik. Var har du köpt den?

    Grytan lät himmelsk!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja visst är dom, jättenöjda med dom. Har de i mattallrikar,djupa och i assietter, 12 st av varje. Köpte de för många år sen.. tror det var på halens, va inte så dyrt heller har jag för mig :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! :)