söndag 4 december 2011

Lussebullar

Lussekatter ca 40 st

1 jäst
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 burk kesella
2,5 påsar saffran
2,5 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
ca 14-15 dl vetemjöl
 

Garnering:
russin 

ägg för pensling

Jag stöter min saffran tillsammans med lite socker i en mortel så att det blir slät och fint. 




Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt. 

Lös upp jästen med smör o mjölkspadet i en bunke. 
Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en fin och blank deg. 



Låt jäsa under bakduk i 40 min. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den lite grann. 
Gör lussekatter eller längder. Lägg lussekatterna på en plåt med bakplåtspapper. 
Tryck in russin och låt jäsa under bakduk i 20 min. 



Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 5-10 min (beroende på hur stora dina lussekatter är)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)