lördag 19 november 2011

Pasta och köttfärsgratäng

Spagetti och köttförsås är en favorit hos många men ibland blir den enklaste och godaste rätten tråkig i längden. Här är ett förslag vad man kan göra med spagetti och köttfärsås.

Köttfärs
hackad lök
gurkmeja
salt,svartpeppar, pressad vitlök
passerad tomat
tomatpure (1 msk per 250 g köttfärs)
pasta
riven ost




Stek lök i lite olja, krydda med lite gurkmeja, och låt stekas nån minut. Lägg i köttfärsen och stek samtidigt som du "hackar" köttet till små bitar. Krydda med salt,peppar och pressad vitlök. Tillsätt passerad tomat och tomatpure. Såsen ska bli röd och fyllig inte vattnig. Låt puttra på låg värme i 10 min. Lägg gärna i hackad persilja i köttfärsåsen i slutet. 





Koka pastan enligt förpackningen, häll ut i durkslag.
Smörj en form med lite olivolja/flytande margarin. Varva pasta och köttfärsås. Avsluta med rikligt med flytande margarin överst.




In i ugnen i 200 g i 20 min. Ta ut formen och strö ost över och in i ugnen igen i 20 min.

Servera med en god sallad :)

2 kommentarer:

  1. i princip lasagne med andra ord?

    SvaraRadera
  2. Jag kallar inte det lasagne för att det kan missförstås ;)

    men tillagningen är ungefär detsamma fast har ingen bechamelsås och lasangeplattor förstås :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! :)