tisdag 22 november 2011

Smördegspiroger fyllda med keso

Ibland får det gå snabbt till när tiden inte räcker till ;)


Jag har gjort stora och små piroger. Jag brukar ha mina små piroger uppdukat tillsammans med andra smårätter (mezebord)


Jag har använt keso i mina smördegstrianglar. Du kan egentligen använda vilken fyllning eller form du vill ha. Tänk på om du använder köttfärsfyllning att du måste tillaga köttfärsen och låta den svalna något först innan du lägger på degen.


Låt Smördegsplattorna tina i ca 15-20 min.

Lägg på en klick keso/annan fyllning. Fördela jämnt i mitten. Ha en skål vatten till hands. Dutta ditt finger med lite vatten och dra längst med kanten på de två översta sidorna (som jag gör på bilden.)
Vik ihop så att du får en triangel och kläm på sidorna ordentligt med fingertopparna, så att inte fyllningen kan rinna ut.



 Små smördegspiroger

Dela en platta i 4 lika stora bitar.

Gör samma sak igen. Lägg en lagom klick fyllning i mitten. Dra ditt fuktiga finger längst med sidorna på de två översta kanterna. Vik ihop ordentligt.

Pensla med ägg. Grädda de stora pirogerna i 20-22 min. De små pirogerna ca 12 min. Pirogerna kommer att fördubblas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)