söndag 1 september 2013

Kött och potatis

Dagens middag fick bli det här, snabbt och gott!

Ingredienser - 4 port

10 stora potatisar
500 gram köttfärs
2 grovhackade gullök
3 st pressade vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Kanel alt spiskummin
Stark paprikakrydda för lite sting
Gurkmeja ( går utesluta)
Grillkrydda (går utesluta)

Börja med att bryn köttet i olja.

Medans köttfärsen steks så skalar du och delar potatisarna i lagom stora tärningar.



Lägg i löken och vitlöken i köttet och krydda., häll på mer olja om det behövs.

Blanda och låt stekas på låg värme i 5 min. Om du vill lägg i 1 msk tomatpure i färsen för lite rödare och livligare färg.


Lägg i tärnade potatisen och grillkrydda om så önskas. Häll på lite mera olja. Låt stekas på 3ans värme i ca 40 min med lock på. Du behöver röra om i grytan ganska ofta för att förhindra det fastnar.


Serverat med bröd, sallad och stark stekt turkisk paprika! :)

Fortsatt trevlig kväll! / Sadia

Tips! Experimentera gärna med dina egna favoritkryddor




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)