söndag 29 september 2013

Helgens onyttigheter varvad med turkisk sallad - Choban sallad

Matlusten har börjat komma igång efter sjukveckan. Blivit mycket onyttigheter minsann! Jösses snart rullar man väl fram! 

Köper inte chips så väldigt ofta men häromdagen gick jag förbi chipshörnan och såg till min förvåning att det kommit in chips i samma smak som min favoritdipp! 
Tog tag i en påse direkt och jag ger den absolut topp betyg. Kommer definitivt köpas igen! :) 


Holiday chips 


Ingen chips utan ett glas kall cola!

Imorn väntas jobb och tillbaka till rutinerna så jäkla skönt får jag säga! Saknar mina gosungar! 

Tänkte dela med mig utav en av mina favoritsallader.

Denna sallad serveras flitigt i Turkiet. Den är frisk och syrlig i smaken.

Du behöver 
Gul eller röd lök
Gurka 
Tomater
Turkiska långa gröna spetsiga paprikor (kommer inte ihåg vad de heter just nu och glömde ta bild innan jag hacka dem) 
Persilja 
Citronsaft 
Olivolja 
Vinäger 
Salt
Sumac 
Pulbiber
Citronsyra 

Hacka löken och lägg i en skål. Salta och krydda med sumac. Rör om löken och kryddorna med din hand.

Skala ränder på skalet på gurkan med en potatisskalare och finhacka gurkan. 
Finhacka tomaterna och gröna paprikan. Fin, finhacka persiljan. 

Blanda olivolja, citronsaft och vinäger och lite citronsyra, lite salt och pulbiber i en skål, rör om och häll över salladen. Smaka av om ev mer syra eller hetta behövs. 



Passar utmärkt på sommaren till grillat eller som tillbehör till söndagsteken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)