tisdag 17 september 2013

Chokladkaka med kokostopping

Ingredienser 20-22 bitar 


Chokladkaka 
175 g mjukt smör 3 dl strösocker 
1,5 dl kakao 
0,5 dl ljus sirap 
1 nypa salt 
3 st ägg 
1, 5 dl vetemjöl 
 
Kokostopping 

80 g smör 
1,5 dl ljus sirap 
1 dl matlagningsgrädde 
3 dl strösocker 
200 g kokosflingor 


Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och strösocker krämigt med elvispen.















 

Blanda i kakao, sirap och salt.
Knäck i ett ägg i taget under långsam omrörning och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Rör om för
hand.

 
 

 Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Jag använde teflonform och la därför inget bakplåtspapper. 



In i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig inte torr!! 

Ta ut kakan och låt svalna. Jag lät svalna i 15-20 min. 

Kokostopping

Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull. Låt koka i 5 minuter.
Häll i kokosflingor och låt koka upp.



Häll kokossmeten över kakan och grädda ytterligare i 10 minuter.






Låt kakan svalna och skär i rutor. 




Krämig och god blev denna, ett måste för kokosälskare!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)