onsdag 15 januari 2014

Romantik och pizzamys

Jag har en tendens att sova lite längre på helgerna och resultatet blir att jag sover jättedåligt under natten till måndagen. Det brukar vända fort och sover tidigt resten av veckan, men dessa dagar har jag sovit extremt lite, noll energi!

Har varit sugen på hemmagjorda pizza i två dagar. 
Min tanke har varit hela dagen att åka till affären efter jobbet och handla ingredienser till det. Men trött, och huvudvärk så bestämde jag mig att raka vägen åka hem och bara vila. Skönt! :) 

Fortfarande sugen på pizza dock, så det fick bli min lätta variant av pizza eller lahmacun som vi säger på kurdiska, med tacobröd. 

 

Ingredienser 4 st


150 g köttfärs av nöt
4 tortillabröd
1 dl persilja
1 mixad gullök
olja
1 dl tomatpuré
salt
peppar 
stark krydda, paprikakrydda 
3 pressad vitlöksklyftor (valfritt)

Stek tomatpuren i olja.Tillsätt lök och köttfärs. Stek köttet medans du "hackar" köttfärsen med din slev, detta gör att du dela köttfärsen och förhindrar att det blir stora klumpar i köttet. 

Krydda. 

Lägg bröden på plåtar och sprid ut köttfärsen tunt över hela brödet. 

Tillaga högst upp i ugnen på 250 grader i 3-4 min. Titta till de hela tiden, de brinner vid väldigt lätt. Ät med skivad rå lök och massa färsk persilja! Med mina goda snabba pizzor och coladryck, slog jag mig ner i soffan och såg en romantisk-komedi film. Kärlek på menyn!
Har egentligen svårt för romantiska filmer, men denna film är en av mina favoritskådespelare med i och den visar tydligt att vad som helst kan hända under livets gång! :)
Nu är det god natt och sov gott för mig.

/ Sadia


1 kommentar:

  1. Hemlagad Pizza är bäst! Och gillar med den filmen... älskar feelgood filmer :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! :)