torsdag 22 augusti 2013

Bulgur

Bulgur är ett drumvete som liknar couscous. Tillagning går fort, enkel och är väldig mättande och näringsrikt.

I affärer finns det att köpa bulgur med vermicelli som är små och korta pasta. Jag köper oftast med, eftersom jag använder det i min bulgur. Skulle ni inte hitta vermicelli blandat med bulguren så går det att tillaga utan naturligtvis, men du kan även köpa vermicelli på egen påse.
Bryn då det först med oljan tills de får lite färg innan ni häller i bulguren. 

Till detta recept använder ni ca 0,5 dl vermicelli. 



Ingredienser 4 portioner 

4 dl bulgur 
1-2 buljongtärningar 
Salt 
1 msk Tomatpuré eller ajvar ( går utesluta )
Margarin 
Vatten 

Skölj bulgur några gånger i ljummet vatten.
Hetta upp olja i en kastrull och i med bulgur, häll på vatten så det precis täcker (eller tillaga enligt förpackningen) 

I med buljonger, lite salt, tomatpure/ajvar och nån klick margarin, rör om. Låt koka upp och sänk värmen till lägsta. Låt sjuda i 20-25 min under omrörning då och då. 

Klart att serveras! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)