måndag 12 december 2011

Chokladkola

Chokladkola- perfekt julgodis
40-50 st


3 dl vispgrädde
50 g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
1,5 dl ljus sirap


Använd en ganska stor kastrull som rymmer minst 4 liter. Ju större kastrullen är destu fortare går det.
Blanda alla ingredinserna i kastrullen. Låt koka upp på högsta värmen och sedan sänk till 3an. Rör om då och då. Låt små koka i ca 15-20 min. Gör kulprovet för att veta om kolan är färdig.



Smör en form med flytande eller smält smör i storlek 20 x 18 cm. 
Om du inte har en sån storlek på form så kan du göra din egna form av folie.


Häll kolan i formen direkt och låt svalna (inte i kylen!) innan du skär i bitar med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)