torsdag 8 december 2011

Knäck

Min kameras dog mitt i allt så därför så få bilder.
 

Knäck ca 70 st
 

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
hackad sötmandel
knäckformar (jag använder ischockladformar)
 

Tips! Innan du börjar koka knäcken, så ställ knäckformarna på en smörjd bricka eller liknande så står knäckformarna stilla.
 

Koka upp grädde,socker och sirap i en ganska stor kastrull på mellanvärme i ca 20-30 min. Rör om ibland. Först är knäcken ljusgul men efter en stund blir den ljusbrun-brun. I slutet häller du i hackad mandeln. 



Du vet när knäcken är färdig genom att göra kulprov. 
Häll kallt vatten i ett glas. Droppa lite knäck i glaset. Går det göra en kula av det så är knäcken färdig annars låt koka lite grann lite.
 

Tips! Häll knäcksmeten i en kanna och fyll knäckformarna. Låt knäcken stelna. Förvara inte i kylen utan i en burk med lock helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)