söndag 17 augusti 2014

Härligt att vakna tidigt!

När jag har semester och är långledig har jag en tendens att vända på dygnet och dagarna försvinner i sömn. Man gör kanske annat roligt nattetid ☺️ men det känns i kropp och själ när den naturliga sömnrytm blir förstörd. 

Nu när man är tillbaka i vardagen med rutiner och arbete så känner jag själv hur mycket bättre kroppen mår. Somnar skaplig tid och vaknar utvilad tidigt på morgonen. Saker och ting blir gjorda och sen har man hela dagen för annat skojigt!

Att jobba enbart vardagar och dagtid (förutom två kvällar i månaden då vi har personalmöte ) är ju faktiskt inget att klaga över känner jag :-) 

Helgen ger en själv tid att landa och göra alla måsten man inte orkar eller hunnit med under veckans gång. 

Med lite tankar för framtiden när man bildar egen liten familj så är kvälls, natt och helgjobb inget för mig. Att ha tiden på helgen och kvällar för sin familj kommer absolut vara prio ett för mig. 
Så tack och lov att jag valt mitt yrke för att jag inte bara älskar barn men också att det kommer passa arbetstiderna mig perfekt när jag har egen familj! :-) 

Så tillbax till helgens "måsten" 

Jag älskar verkligen att tvätta! 
Inte för att jag tycker det är roligt utan att det ger mig en lugnande känsla när tvättkorgen är tom. T ex som när någon kan få " panik" eller tycker det är jobbigt när det är mycket disk. Exakt så är jag när det gäller min tvättkorg. 
Finns det nåt speciellt namn på den " sjukdomen" haha! 😝 

Vaknar 6.30 och bokar tvättid kl 7.00. Tvättkorgen är halvfull men sängkläderna ska bytas och tvättas minst en gång i veckan här hemma! Det inget jag har koll på eller schemalägger, det bara körs på automatik. Skönt! 

Finns ju ingen bättre känsla än att lägga sig i ett vädrat sovrum med rena doftande sängkläder. Himmelsk känsla! 

Eftersom jag är allergisk mot parfymerad tvättmedel och sköljmedel, använder jag parfymfri tvätt & sköljmedel till mina kläder, och parfymerad sköljmedel till mina sängkläder och handdukar. Allt för att det ska lukta gott! Kläder ska vikas, in i skåpen och sängkläderna ska på! 

Fortsatt trevlig söndag! :-) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)