torsdag 14 augusti 2014

Potatismos á la Sadia

Jag lagar nästan aldrig vanlig svensk husmanskost hemma faktiskt, förmodligen eftersom jag äter det på jobbet varje dag. 
Svensk husmanskost är gott och nyttigt! Fast ibland kan maten se lite tråkig ut. Jag tycker potatismos är ett av de. 

Jag har gjort potatismos med en liten orientalisk twist. 

2-4 portioner 

1 finhackad liten röd eller gul lök
1 näve finhackad persilja 
2 tsk mynta 
1 tsk svartpeppar 
1 tsk salt 
2 tsk sumac krydda ( finns i orientaliska livsmedel) 
2 tsk pulpiper ( röd stark paprika krydda )   
3 tsk olivolja 
1 kg kokta potatiskuber

Skala och tärna potatisen. Koka upp med lite salt tills potatisen är mjuk. Häll bort vattnet. 

Mosa potatisen med en mixer. Ha i olivolja, salt, peppar och mixa väl. Om du tycker om mos med lite bitar i så slarvmixar du bara. Ha i några tsk varmt vatten om du tycker moset blir för klibbigt. 



Ha i lök, persilja, pulbiber och blanda ihop. 





Platta ut moset på en tallrik och ringla olivolja, mynta och sumackrydda över.



Servera med valfritt tillbehör! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)