söndag 24 augusti 2014

Köfte - kurdiska avlånga biffar

Ingredienser 4 portioner 

Kafta - avlånga köttfärsbiffar ca 16 st 

250 g nötfärs 
250 g lammfärs
1 stor näve persilja 
1 liten lök 
1 msk stark paprikapuré
Stark paprikapulver 
2 pressad vitlök 
Salt 
Svartpeppar 
3 tsk sumac 
3 tomater delade i klyftor eller en burk krossade tomater 

Såsen 
2 tsk Olja 
1 dl Tomatpuré
2,5 dl varmt kokande vatten beroende på hur stor din form är


( varmt vatten i en skål när du ska forma kafta )  

I en mixer: mixa lök, krama och persilja slät och fin. Krama ur saften från löken efter du mixat den. 

Blanda ner i köttfärsen, kryddorna och paprikapuré. Knåda köttet så att allt blandas in ordentligt. 

Forma köttet till avlånga biffar. Blöt dina fingrar i det varma vattnet för att kunna forma till kafta bättre.

Ringla olivolja i en ugnsform. 

Lägg kaftan i formen och in i ugnen i 10 min på 200 grader i en förvärmd ugn. 



Ta ut formen och lägg på tomatklyftor. 
Blanda varmt vatten, tomatpuré och 2 tsk olja, häll över och in i ugnen igen i 15-20 min. 



Servera med ris och en god sallad! :-) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)