torsdag 9 augusti 2012

Tikka masala gryta

Detta är en indisk gryta som innehåller kyckling och massa (massa!) olika & goda kryddor. Traditionellt tillagar man med kycklingfile, men går bra med annan kycklingdel också.

4 port


4 msk av Garam masala kryddblandning 
5 st vitlöksklyftor
1 msk röd paprikakrydda
3 tsk gurkmeja
1 tsk kummin
2 tsk torkad koriander
4 msk olivolja
2 dl yoghurt
500 g kyckling
2 gula lök finhackade
3 msk tomatpuré
4,5 dl vatten
1 dl nötter (cashewnötter) jag har testat med jordnötter också och det passade inte, så använd inte det.
2 tsk salt
halv dl grädde
4 msk citronjuice
hackad tomat/krossad tomat

Mixa vitlöksklyftor, kummin, koriander, paprikakrydda, gurkmeja, 3 msk av garam masala kryddan och 4 msk olivolja i en mixer.


Lägg halva kryddblandningen i en skål. Häll i yoghurt och lägg i kycklingbitarna och låt marineras i 2 timmar i kylen minst, helst över natten om är möjligt.
Efter: Stek kycklingbitarna i en separat stekpanna i olja på låg-mellanvärme i ca 15 min.


Medans du gör det, så hetta upp en annan stekpanna.
Fräs löken, i med resten av kryddblandningen låt fräsa i ca 5 min på låg värme.

I med tomatpuren, 4 dl vatten, hackad tomat, lite salt och nötterna.
I med grädde, 1 msk av garam masala kryddan, citronjuicen. Låt såsen tjockna.
Lägg i de stekta kycklingbitarna i grytan och låt puttra i ca 15 min på låg värme.

Strö på hackad persilja. Servera med ris.

Tips! för din och enkelhetens skull så använd en färdig garam masala påse.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)