tisdag 21 augusti 2012

Rensa hel färsk fisk

Rensa fisk




Lägg fisken på rygg och öppna magen från huvudet ner till ändtarmsöppningen med en sax.
Va försiktig så att tarminnehållet inte kommer i kontakt med fiskköttet, köttet får en besk smak då.






Ta loss fiskens gälar och huvudet efter att du öppnat
magen. Dra i gälarna och du får ut inälvorna.

Skär bort fenor på rygg, bak och sidorna. 





När jag rensar fisk skrapar jag alltid bort det genomskinliga "huden" med en kniv på fiskens hud, jag vet dock inte vad det kallas. Vinkla fisken neråt i diskhon när du skrapar eftersom det genomskinliga hårda "huden" skvätter mot ansiktet annars. 






Lägg fisken på en plåt klädd med folie. Salta fisken utanpå och inuti. 
Fyll fisken med margarin, persilja, dill, citron, peppar, grillkrydda,vitlök och in i ugnen 220 grader i 40 min.

2 kommentarer:

  1. Det heter fjäll (det genomskinliga på fisken som du inte vet vad det heter). Grym blogg btw. keep up the good work :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fjäll.. just det haha! Tack så mkt! /Sadia

      Radera

Lämna gärna en kommentar! :)