söndag 9 mars 2014

Röd bulgur

Bulgur är ett drumvete som liknar couscous. Tillagning går fort och är väldig mättande och näringsrikt.

Naturligtvis går det att göra bulgur på bara vatten och kryddor men detta recept är ett sätt att piffa upp bulguren. Det är inte bara gott utan blir fint på uppläggningsfatet med den röda färgen. 

I affärer finns det att köpa bulgur med vermicelli som är små och korta pasta. Jag köper oftast med, eftersom jag använder det i min bulgur. Skulle ni inte hitta vermicelli tillsammans med bulguren så går det att tillaga utan naturligtvis, men du kan även köpa vermicelli på egen påse.
Bryn då det först med oljan tills de får lite färg innan ni häller i bulguren. Till detta recept använder ni ca 0,5 dl vermicelli. 



Ingredienser 4 personer 

5 dl grovmalen bulgur 
8-9 dl vatten 
½ finhackad gul lök 
1 finhackad vit spetsig paprika (går att utesluta) denna årstid är utbudet väldigt dåligt!
1 skalad och finhackad tomat
1 msk tomatpuré
1 msk stark ajvar
2 st Kycklingbuljong eller köttbuljong
Svartpeppar
Salt (försiktig med saltet eftersom buljongen är väldigt salt)



Finhacka lök och paprika och stek de i olja tills de mjuknat.
Lägg i den skalade och finhackade tomaten. 
Lägg i bulgur, tomatpure, ajvarn och krydda, rör om. Häll i vatten och sen smula i buljongerna.
Koka upp och sen sänk värmen och låt bulguren tillagas på lägsta värme i 20-25 min. Glöm inte att röra om emellanåt så det inte fastnar i botten.

Tag bort kastrullen från plattan och låt bulguren vila några minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)