söndag 3 november 2013

Yoghurtsoppa

Ingredienser 4 portioner

5 dl yoghurt
1 äggula
2 msk vetemjöl
1/2 dl sköljt ris 
1 liter kallt vatten 
2 kycklingbuljong
1 msk torkade mynta 
Halv msk - 1 msk pulbiber eller paprikapulver ( beroende på hur mycket hetta du föredrar) 
1 msk smör
Salt




Vispa yoghurt, äggula och vetemjöl i en rymlig kastrull

Häll i riset och sen på med det kalla vattnet. Lite åt gången medans du rör om. 




Soppan ska kokas upp på låg värme, detta tar ca 45 min på 3-4ans värme. 


Rör om hela tiden tills soppan börjat koka, annars skärs sig yoghurten och man får börja om från början.

När soppan börjat koka tillsätter du kycklingbuljongerna och salt. 




Smält smör i en liten stekpanna eller kastrull och bland i mynta och pulbiber. 




Blanda och häll sedan allt i soppan






Klart att servera! :) 


Smaklig måltid // Sadia 

2 kommentarer:

  1. Och i det här så har du hemmagjorda köttbullar så blir det som soppan jag la upp en bild på instagram en gång! Sååå gott! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar göra med mini köttbullar i yoghurtsoppa oxå ibland, smaskens! :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar! :)