torsdag 6 september 2012

Pannacottapaj med hallon

Första gång jag gör denna så har ingen ide hur den smakar, men hoppas att den är lika god som det låter för den ska bjudas på imorgon! Perfekt efterrätt som kan helst bör göras kvällen innan eftersom den behöver sina timmar i kylskåpet.


Du behöver en löstagbar form

10 port

18 digestivekex
100 g smör
I receptet står det 1 tsk kanel men jag valde att inte ha i det, hallon och kanel känns inte som det klickar ihop för mig, men testa jag kanske har jättefel =)

Fyllning/toppen
3 st gelatinblad
2,5 dl grädde
1 dl vaniljyoghurt
1 burk kesella hallon 250 g
3 dl hallon för garnering


Mixa kex,smör i en mixer. Konsistensen ska bli som en deg, mjuk och fast. 
Tryck ut blandningen på en form med löstagbar kant. Ställ i kylen i en kvart. 


Gör nu fyllningen.


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. 
Koka upp grädde och vaniljyoghurt. 
Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg i grädde/yoghurten. Ställ åt sidan och låt svalna i 5 min. 
I med kesella hallon i grädden och rör om. Häll på det i formen och låt stå i kylen i minst 3 timmar. 



Dekorera tårtan med färska hallon eller bär av smak när den ska serveras.

Uppdaterar om slutresultatet imorgon! 

Puss,kram & godnatt / Sadia


Pajen blev jättegod! =)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)