tisdag 29 januari 2013

Ugnstekta grönsaker med köttfärsbiffar

Ingredienser till 6 pers 

Utesluta köttfärs och göra rätten vegetarisk, om så önskas.

5 mellanstora potatisar
3 paprikor 
1 zucchini
1 aubergine
3 lök
3 tomater

Tomatsås
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
3 pressad vitlök
1 tsk socker
nypa salt, svartpeppar, mynta, paprikapulver

Biffar
250 g nötfärs
salt, grillkrydda, svartpeppar, paprikapulver.


Sätt ugnen på 225 g

Skala potatisen och dela grönsakerna. Potatisarna i ca 2-3 delar och paprikorna i ca 4-5 delar. 
Skär aubergine o zucchini i 2 cm skivor.

Krydda färsen o blanda, forma till runda, små, tunna biffar.

Dela löken i 2-3 delar. 
Ta bort tomaternas skal, skiva.
 



Ringla olivolja i en ugnsform och lägg i grönsakerna. Placera minibiffarna mellan grönsakerna. Lägg tomatskivorna över grönsakerna. 




Ugnstek i ca 10 min i mitten av ugnen.

Under tiden gör du tomatsåsen. 
Koka upp vatten i en vattenkokare. 
Blanda kokande vatten, tomatpuré, pressad vitlök, kryddorna, häll i grönsaksformen, fortsätt tillaga grönsakerna i 25 min. 



Servera med ris eller ät med orientaliskt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)