lördag 21 mars 2015

Kött och linsgryta

Kött & linsgryta 

4 port 

500 gram nötkött i grytbitar
1 stor gul lök 
1 dl gula linser ( hittas i utländska affärer) 
1 msk tomatpure
2 st hackad tomat 
2 msk tomatpuré 
Gurkmeja ( valfritt ) 
Vitlök 
Salt 
Peppar 
Stark paprikakrydda ( pulbiber ) 
Citronskvätt ( ganska mkt ) 
Eller torkade lime ( stick några hål i limen, innan du slänger in det i grytan ) 

Skölj gula linserna rena


Stek hackad lök i olja tills löken får lite färg, krydda med gurkmeja. 
Ha ner köttet och bryn runt ett tag. 
Krydda med salt, svartpeppar och stark paprikakrydda. Pressa ner vitlök. Häll på vatten så det täcker köttet. 
Tillsätt tomatpure, rör om. 
Låt puttra på låg värme i 1,5 timme. 
Tillsätt gula linser, hackad tomat och citronsaften och låt puttra ytterligare en 1 timme. 
Man kan ibland få tillsätta lite mera vatten ifall vattnet har kokat bort under kokningstiden. Tillsätt inte för mycket vatten, det ska inte bli soppa. 



Servera med basmatiris. Mums! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)