söndag 5 maj 2013

Kurdisk bulgursallad

Denna rätt är god att äta till grillat kött och är supergott nu till sommaren. Lätt och enkel att göra!

Ingredienser för 4 personer

4 dl grovmalen bulgur
6 dl vatten 
1 tsk salt
1 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta (går bra med 3 msk torkad mynta)  
2 finhackad salladslök
1 vitlöksklyfta
Saft från 1 citron
3 msk tomatpuré 
chilipeppar
salt
svartpeppar
halv dl olivolja


Börja med att skölj bulguren några gånger i kallt vatten. 
Koka upp 6 dl vatten, 1 msk olja och 1 tsk salt. Häll i bulguren, rör om. Sätt på ett lock och tag bort kastrullen från plattan. Låt svälla upp i 10 min.

Medans bulguren sväller upp så finhackar du grönsakerna.

Häll upp den svällda bulguren i en stor skål, pressa i vitlöken. Blanda i tomatpuré, kryddorna, citronsaften, olivoljan och de finhackade grönsakerna. Blanda ordentligt med din hand. Smaka av om ev mer kryddor eller citronsaft behövs.  

Lägg upp på ett fint fat och dekorera med grönsaker runt om, om du vill det.




Trevlig kväll! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)