söndag 10 maj 2015

Vaniljpannacotta med hallonsås

Vaniljpannacotta 
  
4 glas
2 dl vaniljyoghurt
3 dl grädde 
2 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
3 st gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Koka upp vispgrädde, vaniljyoghurt och socker i en kastrull. 
Lyft gelatinbladen ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. 
Låt grädden svalna lite och rör ner vaniljsockret. 

Häll upp i glas och låt pannacottan stå och stelna i kylen i 1,5 timme.

När 1½ timme har gått börjar du göra hallonsåsen. 



Hallonsåsen 

1 gelatinblad
2 dl tinade hallon
2,5 dl vatten
1 msk socker 


Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.
Koka upp hallon, vatten och socker. Vispa till en jämn smet. 
Ta bort från plattan och ta bort skummet som bildats överst på såsen.
Krama gelatinbladet från vatten och blanda i hallonsåsen. Låt svalna några min. 
Häll hallonsåsen överst på pannacottan. In i kylen igen i 1,5 timme tills hallongelén stelnat. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)