torsdag 28 maj 2015

Lasagne

Lasagne 4-6 port


Köttfyllning

400-500 g nötfärs 
1 lök 
4 st pressade vitlöksklyftor 
1 burk lätt créme fraisch paprika & chili
3 msk tomatpuré 
1 burk krossad tomat eller passerad tomat 
Salt 
Svartpeppar 
Stark paprikakrydda ( pulbiber ) 



Bechamelsåsen 
Några msk smält smör 
1 liter mjölk 
3 msk vetemjöl 
Svartpeppar 

Övriga ingredienser 
Lasagneplattor 
Riven ost med högfetthalt ( jag använde 36 % ) 



Hacka lök och stek runt i en kastrull med lite olja. 
Ha i nötfärsen och bryn. 
I med vitlök, kryddor och resten utav ingredienserna. 
Låt koka på låg värme i 15 min. 

Gör bechamelsåsen nu. 
Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och låt den värmas till ljummen innan du har i vetemjölet. 
Vispa ordentligt när du hällt i mjölet så alla klumpar försvinner. Krydda med mycket svartpeppar. 
Ha på högsta värmen hela tiden medan du vispar såsen till lite tjock. Lämna inte kastrullen. 

Jag lägger inte till ost i bechamelsåsen utan bara ovanpå. 
Vill man ha ost i bechamelsåsen, har man det naturligtvis. 

Smörj en rektangulär form. Lägg lite bechamelsås i botten och sedan lasagneplattor.

Varva plattor, köttfärsås och bechamelsås. Jag gör 4-5 våningar. 
Översta lagret lägger du plattor och bara bechamelsås. 

In i ugnen på 175 grader i 45 min. 
Ta sedan ut formen och lägg på massvis med riven ost. 
In i ugnen igen i 20 min. 
Ta ut och låt svalna något innan du käkar upp det! :-) 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)