lördag 25 april 2015

Kosmetisk tatuering / 3D ögonbryn

Lycklig lottad är den som har tjocka och mycket hår på ögonbryn, mindre lottade är de som inte har det hehe. 

För många år sen dök det upp en teknik där man tatuerade in ögonbryn som höll i 3-5 år som sedan tack och lov bleks bort. Det såg hemskt ut på folk som hade gjort det. 
Jag valde att aldrig göra det och höll mig till hederliga ögonbrynspennan. Tack för det!  

Nyligen har en ny teknik kommit. Kallas 3D ögonbryn. 
Man tatuerar in "små hårstrå / streck istället för göra en slät linje som gamla tekniken. 
Istället för den gamla tatuerarmaskin som är svår att kontrollera används en nålskalpell som består av åtta nålar. De dras med hårets växtriktning och öppnar upp huden ytligt, eftersom du får lokalbedövning känns det ingenting! Efter det läggs en flytande färg på ögonbrynen som passar dig och din ögonbrynsfärg.

Jag har hår men min form va jag inte alls nöjd med. Det fattas hår där uppe i mitten på mig, jättestörande. Ögonbrynspennan har varit min bästa vän i alla dessa år! Jag ville även få upp ögonbrynen eftersom håret växte så långt ner. Jag åkte ända till Västerås till en superduktig och gullig tjej som gjorde mina. Hon tog mina ögonbryn till en helt ny nivå. Från mesiga till kaxiga ( på ett bra sätt! ) 

På första besöket går man igenom vilken form på ögonbrynen man vill ha. 
Man målar, diskuterar, suddar, gör ny form. Om man har svårt att bestämma sig som mig så kan bara det ta upp till 1,5 timme. 

När man bestämt sig får man lokalbedövning. Sedan började hon "skära"ytligt där hon målat mallen.  
Färgen upplevs och är väldigt stark och intensiv i början. Detta avtar efter ca 2-3 veckor. God hygien samt regelbunden smörjning med vaselin är ett måste. 
Efter 4 veckor är det dags för obligatoriska återbesöket där man återigen fyller på färgen eftersom man tappar väldigt mycket färg första gången.

Efter 1 år bör man fylla på igen, eller om man vill vänta till de blekt bort och göra en helt ny form. 
 

Det är många salonger som börjat med 3D tatuering. Det är väldigt viktig att titta på tidigare bilder på kunder som gjort hos de. Man vill inte få en sån stor sak som ögonbrynen ska bli fel. 

Rekommenderar verkligen teres. 
Ni hittar henne på instagram "teresani"
där hon har många före & efter bilder.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)