torsdag 9 oktober 2014

Dumle & noblessekakor

Fredag imorn och det var längesen vi hade något fredagsfika på jobbet. 
Ville baka något enkelt eftersom jag slutade jobbet 17.30 och va inte hemma förrän kl 19 idag. 

Enkla är verkligen dessa dumle och noblesse kakor men inte om man "råkar" få för sig att dubbla receptet och göra en stor sats! Blir lite jobb av det hela. De går att frysa in och bra att ha hemma tänker jag! :-) 

Dumle & noblessekakor 
29-32 st 

3,5 dl vetemjöl 
250 g mjukt baksmör 
1,5 tsk bakpulver 
1,5 dl strösocker 
1 rosa noblessask 
1 dumlepåse 220g
Aluminiumformar 


 I en noblesseask finns det 32 skivor 


I en dumlepåse finns det 29 -30 bitar (varierar har jag märkt ) 


Blanda mjöl, socker, bakpulver och mjuka smöret till en mjuk och kladdfri smördeg. 
Låt vila i kylen i 40 min. 

Dela den i 29 lika bitar och rullar till bollar. Lägg i aluminiumformarna och tryck ner en dumle i varje boll. 
Smörbollen kommer att plattas ut. 
Gräddas i ugnen på 200 g i 10-11 min. 
Ta ut från ugnen. 
Lägg en noblesseskiva var, på de varma kakorna. Låt kallna och noblessen kommer stelna. 





Nu tror jag att de vattnas i mina kollegors munnar! :) 

Fortsatt trevlig kväll! ❤️ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! :)