tisdag 3 april 2012

Ugnsstekt kyckling

Sluta stek mat i stekpannan o börja tillaga maten i ugnen istället! Det är det absolut enklaste någonsin. Det är bara marinera/krydda och chuuf in i ugnen där den sköter sig själv :)

Ugnsstekt kyckling med potatis och lök

Jag tinar upp mina kycklinglår och kycklingvingar i kylskåpet. Efter kycklingen har tinat upp sköljer jag av kycklingdelarna. (är extremt känslig och nojig när det gäller kyckling)

Lägg kycklingdelarna i en ugnsform, dela potatis och lök. 
Krydda med lite salt, grovmalen svartpeppar, delade vitlöksklyftor och grillkrydda. Blanda ihop allt.


  
Häll på rikligt med olja, ca 1 dl olja och ca 1 dl vatten och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 60 min. Vänd runt i ugnsformen 2-3 gånger under tillagningstiden. Efter halva tillagningstiden vänder du på kycklingdelarna, Tillsätt mera vatten och olja. 






Tips! Du kan ta vilka rotfrukter du vill i princip. Blanda och ta vad du tycker om. :) Släng in citron halvor för godare smak. 


Lycka till! 


Puss!

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar! :)