onsdag 21 mars 2012

Hemmagjorda wienerbröd med marsankräm.

Lättare än så här är det inte att göra wienerbröd, dock med lite fusk med färdig deg.


Smördegsplattor 1 platta = 1 wienerbröd


10 st
1 pkt smördegsplattor
2 dl marsankräm
eller annan fyllning
Förslag på fyllningar är nutella, nötter, sylt m.m


ca 2 dl florsocker
2-3 msk vatten




Sätt på ugnen på 220 grader.
Lägg ut de frysta smördegsplattorna för att tina på en plåt klädd med bakplåtspapper, i ca 15 min.
Vik ihop plattorna genom att vika in hörnen mot mitten.
Lägg på en klick marsankräm
Grädda i ugnen i ca 8-10 min tills de får lite färg.






När du tagit ut bröden från ugnen så är dom jättestora och puffiga men de kommer att sjunka ner. 
Rör ihop florsocker och vatten för glasyren. Konsistensen ska påminnas om tapetklister. Ringla över och låt torka innan du mumsar i dig. :)

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar! :)