lördag 7 januari 2012

Fruktspett med vit choklad-dipp

Fruktspett med vit choklad-dipp

4 port
2 dl grädde
½ vaniljstång alt 2 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
4 träspett

Jag har 3 olika frukter på mina spett, ta va du själv tycker om.
Olika förslag på frukter som är goda till dippen.
Jordgubbe
Ananas
Kiwi
Mango
Physalis
Papaya


Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Tillsätt grädden och den vita chokladen och smält på svag värme. Dela frukterna (förutom jordgubbar) i kuber och trä dem på spett.


Tips! Om du inte har vaniljstång tillgänglig så går det bra att ha i 2 tsk vaniljsocker i grädden istället.

Häll upp i små serveringsglas och låt svalna i kylen i ca 30 min innan den serveras med frukten. 

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar! :)